Etusivu
Ajankohtaista
Toiminta
· Toimintamuodot
· Hallitus, yhteystiedot
· Säännöt
Merkkitapahtumat
Jäsenet
Tiedotteet
Julkaisut
Linkit:
vihtiläisiä kulttuuritoimijoita
TAIDEGALLERIA

Vihdin Taideyhdistys

Toimintamuodot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataiteita, tukea henkisesti ja aineellisesti taiteenharjoittajia, herättää ja syventää taideharrastusta, toimia kuvataiteiden harjoittajien ja harrastajien yhdyssiteenä sekä lähentää taiteilijoita ja taidetta harrastavaa yleisöä toisiinsa.
(Vihdin Taideyhdistyksen säännöt 2§)

Yhdistys on perustettu vuonna 1978. Ensimmäisessä perustavassa kokouksessa 15.2.1978 Vihdin kunnanvirastolla oli läsnä ammattitaiteilijoita, harrastajia ja taiteen ystäviä. Yhdistystä edelsi Siippoon koululla jo 1960-luvulla kokoontunut opettajien kuvataidekerho, jota veti koulun johtaja Paavo Kolppo. Yhdistyksen perustamista ehdotti Eeva Kotamäki, joka sai Vihdin kulttuurilautakunnan sihteerin Kirsti Kuuselan kutsumaan vihtiläisiä taiteilijoita, taiteen harrastajia ja taiteen ystäviä koolle 7.2.1978.

Aloitusvuonna jäseniä oli 37. Vuonna 2005 varsinaisia jäseniä oli 127 ja kunniajäseniä 6.

Yhdistys järjestää vuosinäyttelyitä, jotka ovat avoinna kaikille jäsenille. Näyttelyitä on pidetty mm. kirkonkylällä Vihdin seurakuntatalossa ja Nummelassa Kaarikeskuksessa ja pääkirjastossa. Ryhmänäyttelyiden lisäksi pidetään yksityisnäyttelyjä Vihdin kirkonkylän kirjaston näyttelyseinäkkeessä.

Kurssitoiminta on vilkasta. Yhdistys järjestää sekä perustaitoja opettelevia että työkseen taidetta tekeviä jäseniään hyödyntäviä kursseja. Yleensä viikonlopun mittaisten kurssien aiheina on ollut mm. akvarelli-, pastelli-, akryyli- tai öljyvärimaalaus, alastonmallin piirustus, erilaiset grafiikan tekniikat, keramiikka...

Öljy, Vihdin Taideyhdistyksen kokoelma, sij. Hopearinne
Esko Toiviainen: Jokikuntaa

Kesäisin pidetään kaksi, n. viikon mittaista taideleiriä. Paikaksi valitaan luonnon ja rakennetun ympäristön kannalta inspiroiva kohde, joka antaa mahdollisuuden myös vapaaseen työskentelyyn. Osa leireistä on ohjattuja.

Keväällä ja kesällä / syksyllä lähdetään yhdessä matkalle. Yhdistys järjestää matkoja näyttelyihin, luonnon kohteisiin ja nähtävyyksiin.

Osallistumme vihtiläisiin kulttuuritapahtumiin, kuten RyTärskyihin, Vänlekiin ja Kanervala-päivään. Esittelemme yhdistyksen toimintaa esim. pienimuotoisen näyttelyn kautta ja järjestämme lapsille mahdollisuuden tehdä taidetta.

Yhdistys jakaa stipendejä Vihdin yläasteille kuvaamataidossa hyvin edistyneille oppilaille varojensa mukaan.

Yhdistyksellä on taidekokoelma, jonka maalauksia ja veistoksia on sijoitettu vihtiläisiin julkisiin tiloihin ja yrityksiin. Kokoelman teoksia esitellään yhdistyksen kotisivuilla.